Kimler Bulgaristan Konsolosluğu’ndan Randevu Talep Edebilir ?

Bulgaristan Konsolosluğu’ndan Randevu almak artık çok zor değil. Hemen aşağıdaki form bilgilerini doldurarak bizlere Bulgaristan Konsolosluğu randevu talebinizi iletin.

Eğer 18 yaşınızın üstündeyseniz Bulgaristan Konsolosluğun’dan resmi acenteler yardımıyla veya aşağıdaki formu doldurarak Randevu Talebinizi istiyebilirsiniz.

Bulgaristan’a seyahat edecek olan ve Bordo pasaport (umuma mahsus) kişiler eğer Türkiye vatandaşıysanız, Bulgaristan’a seyahat etmeden önce mutlaka Bulgaristan vizesi almak zorundasınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız lakin Schengen üyesi ülkeler, Avrupa Birliği’ne üye ülkeler Lihtenştayn ve İsviçre gibi ülkelerde ikame izniniz varsa ayrıca Bulgaristan vizesi almak zorunda kalmadan yani Bulgaristan vizesi işlemleri aşamalarında kafanızı hiç yormadan 5 gün izinle Bulgaristan’a transit olarak seyahat edebilirsiniz.

Yeşil pasaport, gri pasaport veya siyah pasaportlu vatandaşların Bulgaristan vizesi almak zorunda olmadıklarını buradan bildirmek isteriz. Bu kişilerin dikkat edeceği husus ise Pasaport geçerlilik süresinin Bulgaristan vize işlemlerine ve koşullarına uyum sağlamasıdır. Aynı zamanda pasaport sürenizin geçmemesi gerekmektedir.

reklam2

Bulgaristan, 2007 yılında resmen Avrupa Birliği ülkeleri arasına katılmıştır. Ancak dikkat etmeniz gereken bir husus Bulgaristan’ın Schengen üyesi olmadığıdır. Yani Bulgaristan Schengen kapsamına girmemektedir. Böylelikle Bulgaristan vizesinin alınması Schengen ülkelerine nazaran daha kolay ve az belge istemektedir. Bulgaristan’ın Schengen ülkeleri arasında olmaması yüzünden alacağınız Bulgaristan vizesi ile kesinlikle Schengen ülkelerini ziyaret edemezsiniz. Ancan pasaportunuzda geçerli bir Schengen vizesi bulunuyorsa ayrıca bir Bulgaristan vizesi almadan Schengen vizesi ile Bulgaristan’a giriş yapabilirsiniz.

Bulgaristan vizesi almadan önce mutlaka seyahat amacınızı belirlemeniz gerekiyor. Çünkü Bulgaristan vizesi alırken Bulgaristan konsolosluğu bir seyahat amacı belirtilmesini istemektedir. Eğer Bulgaristan’a turistik gezi için gidecekseniz Bulgaristan turistik vizesi almanız gerekiyor. Bulgaristan turistik vize ile kaç gün kalırım? Sorusuna Bulgaristan Konsolosluğu’nun verdiği cevap ise maksimum 15 gün. Yani eğer turistik amaçlı Bulgaristan vizesi alırsanız en fazla 15 gün içinde Bulgaristan’dan çıkmanız gerekmektedir. Eğer 15 günden daha uzun bir süre Bulgaristan’da kalacaksanız Uzun süreli Bulgaristan Vizesi almanız gerekmektedir.

Uzun süreli Bulgaristan vizesi almak için ancak ticari amaçlı Bulgaristan vizesi ve özel ziyaret amaçlı Bulgaristan vizesi almak zorundasınız. Yukarıda da dediğimiz gibi, Bulgaristan’a gitmeden önce mutlaka seyahat amacınızı çok iyi belirtmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Bulgaristan C vizeleri kısa süreli olan Bulgaristan vizesi kategorisidir. Eğer böyle bir ibare duyar ya da görürseniz bilmenizi isteriz. Bulgaristan C vizeleri başvuruları en fazla 5 iş günü (Cumartesi – Pazar ve resmi tatiller hariç) içerisinde sonuçlanmaktadır. (Bulgaristan C vizesi evraklarınızı eksiksiz iletirseniz) Aksine bir işlem olursa size red edildiğine dair bilgi verilmektedir. Aracılılığımız ile yapılan Bulgaristan vizesi başvuruları garantili bir şekildedir. Yani %98 Bulgaristan vizenizi alırsınız. Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise Bulgaristan vizesi başvuru işlemlerine seyahatinize başlamadan en az 15 gün içerisinde başlamanız gerekmektedir. Örnek verecek olursak seyahat tarihiniz 15 gün sonra ise bugün Bulgaristan Vizesi işlemlerine başlamanız gerekmektedir.

Bulgaristan Konsolosluğu Randevu Hattı



© Copyright BulgaristanKonsoloslugu.EU
web tasarım