Turistik Amaçlı Bulgaristan Vizesi için gerekli evraklar

Bulgaristan’a 15 günü geçmeyecek kadar bir seyahat yapacaksanız Bulgaristan turistik amaçlı vize başvurusu yapabilirsiniz. Bulgaristan Konsolosluğu başvurulan kişinin evraklarına çok dikkat etmektedir. Bu yüzden başvurunuzu bir Bulgaristan Konsolosluğu Akredite acentesinden yapmanızı öneririz.

Turistik Amaçlı Bulgaristan Vizesi için gerekli olan evraklar

  1. Geçerli Pasaport (Bulgaristan’dan dönüşünüzden itibaren minimum 6 ay daha süresi kalması gerekmektedir ve Bulgaristan vizesinin basılması için 2 adet boş sayfası olması gerekmektedir.)
  2. Bulgaristan Vize Başvuru Formu
  3. Biometrik fotoğraf (2 adet)
  4. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus müdürlüğünden alınmalıdır.)
  5. Seyahat boyunca masrafların nasıl karşılanacağını gösteren belgeler
  6. Bulgaristan Cumhuriyeti’nde geçerli tüm seyahatini kapsayan kişisel seyahat sağlık sigortası. 30000 €
  7. Seyahat planınızı destekleyecek belgeler:
    • İş ile ilgili belgeler
    • Mali durum belgeleri
    • Kişisel belgeler
    • Uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeler
    • Başvuru sahibinin görevini,kişisel özelliklerini,gidiş amacını, gidiş ve dönüş tarihlerini içeren referans mektubu. (Çalıştığınız yerden alabilirsiniz.)


© Copyright BulgaristanKonsoloslugu.EU
web tasarım